Hej på er mina kära läsare!
 
Ofta får jag höra av människor i min omgivning att förmågan "att kunna teckna" är medfött dvs. inte en förmåga jag kan förbättra genom att praktisera ämnet. Personligen tror jag inte att det finns något magiskt kring denna aktivitet. Att kunna teckna kan vem som helst göra, det handlar helt enkelt om att tro på sig själv i det fallet. Teckning handlar till minst 50 procent om observation, dvs. att vi tecknar det vi ser. Om vi tecknar utan att "se" blir vi i regel missnöjda med resultatet. Så jag uppmanar er att använda referensbilder. Ibland kan det ju också vara väldigt svårt att teckna av verkligheten. Tigern i Indiens djupa skogar eller Christina Aguilera på röda mattan är båda två svåra att få sig en glimt utav.
 
 
 
 
 
 
 
Hello my darlings,
 
Nu har jag äntligen fått min efterlängtade A3-skrivare från Epson, eller ja fått och fått, hehe. Jag har testkört den och jag kan säga att jag är supernöjd med den! Vad jag har längtat efter en ordentlig skrivare alltså! Skannern är suverän och den har en snygg design med tydliga funktioner. Visserligen är den lite skrymande, men den känns inte klumpig trots sin storlek. Locket till skannern ligger kvar bra även om jag skannar en stor bok, vilket verkligen underlättar arbetet.
 
Jag skannade in dessa två halvfärdiga teckningar från 2012, dels ett porträtt på Marilyn Monroe och ett kollage med Bambi och Lady Gaga. Nu måste jag kila till sängs och sova. Sweet dreams dear artists.