När jag suktar efter inspiration i mitt arbete vänder jag mig vanligtvis till just musiken. Den finns ständigt där och ger mig känslor och uttryck som jag kan använda i mitt skapande. Faktum är att utan musiken så skulle jag inte kunna ge liv åt nya teckningar, då den är en så stor del av mitt skapande. Nu menar jag förstås inte att musiken ständigt måste finnas där rent "ljudligt" hos mig, men åtminstone som ett färskt ljud- minne. Stilen på själva musiken varierar också, ibland föredrar jag lugna ballader, andra gånger 50- tals klassiker och någon annan gång vill jag ha ett högre tempo, jag lyssnar helt enkelt på vad jag känner för. Om jag vill åstadkomma ett verk som är mer "aggresivt och stickande" är det förstås inte en "lugna- favoriter" jag väljer, helt klart.


Triss i power- sångerskor
Bilder:

http://media.photobucket.com/image/shania%20twain%20i%20feel%20like%20a%20woman/katya124/Shania_TWAIN_I_Feel_Like_A_Woman_HQ.jpg

http://werloved.com/images/Whitney%20Houston%2015.jpg

http://musicmoviles.files.wordpress.com/2007/09/celine-dion-blog.jpg

Hi guys,

Jag skannade in en ny bild av Christina Aguilera åt er kväll, tyvärr har det inte hänt så värst mycket då jag som vanligt har varit upptagen med annat. Hursomhelst så ser ni att jag påbörjat att teckna nätet samt mer definerade strass- örhängen. Nätet är bokstavligen som en labyrint, så det är nästan som om jag borde haft en 3.0 stiftpenna istället för min 0.5, för att på så vis få linjerna tunnare och finare. Jag har också förbättrat mindre detaljer i ansiktet en aning samt tecknat mer på håret och halsen.

Bild: Eftersom bilden är skannad har jag ändrat intensiteten en aning i PhotoShop för att på så vis efterlikna orginalet så mycket som möjligt, då skannern har en tendens att ljusa upp bilderna.

Buenas Noches mis amigos,

Ikväll påbörjade jag en ny teckning föreställande skogsprinsessan "Pocahontas" på Canson Montval Aquarelle- papper, som sedan ska färgläggas efter att förskissen är klar. Jag är dock medveten om att jag gör allt för skarpa linjer istället för såkallade "stödlinjer" men det kan inte hjälpas då det är så roligt att "fylla i". Jag har varken använt mig utav något rutnät el. kalkerat när jag tecknat, jag har enbart tagit hjälp utav referensbild och en linjal då och då. Resultatet får ni se här framöver, så håll utkik!Bild: DERWENT GRAPHIC pennor och stiftpennor från FABER-CASTELL samt CANSON MONTVAL AQUARELLE- papper.

Liknande inlägg