Hej mina läsare, en sådan där dag då regnet bara öser ner!

Just sådana här dagar med trist väder känns det speciellt roligt att sitta och pyssla vid skrivbordet. Idag gjorde jag dessa två "klipp och klistra- ark" i PhotoShop med den "Blåa Fen" i Pinocchio. Jag har redigerat bl.a. färger, ljus etc.

Häromkvällen när jag läste i "The illusion of life" såg jag ett inslag om ett problem dem haft med dem sekvenser hon är med i. Problemet som teamet hade med just henne var att när filmen krävde sådana starka närbilder tenderade bilden att falla platt. Historien blev så att säga inte trovärdig. 

När ögat inte kunde jämföra hennes ansikte till andra delar av kroppen och det fanns stora fyllda ytor med samma kulör och inga skuggor som t.ex. hennes hår, blev det svårt att få ett djup i bilden. Med den anledningen arbetade teamet på Walt Disney Studios extra mycket med detaljer på den blå fen för att förstärka trovärdigheten för henne. Detta problem kan ni nog nästan se i Ariel och Erics Stilbild som jag gjort tididgare (publicerad här på bloggen). Ariel ser nästan platt ut eftersom ögat inte har mycket mer än handen att jämföra med. Eric däremot har axlarna i en mer tydlig vinkel vilket gör att ögat följer den linjen in i bilden och det skapats ett större djup. Även om också Erics hår ser allt bra platt ut det med.