Goddag kära vänner!
 
Vår värld är fylld av fakta, fakta som lämnar avtryck hos oss som sedan kan användas som inspiration i kreativa sammanhang. Kanske vill vi åter införa nytt liv i en gammal nött karmstol genom att måla den och klä om den eller så placerar vi den i en ny miljö och bibehåller dess forna glans. Hur vi än gör har vi skapat oss ett eget personligt uttryck, genom att använda oss utav vår kreativa sida.
 
När jag själv ska finna inspiration åt mina projekt, är nog min viktigaste regel att inte försöka för hårt. Utan att jag helt enkelt lyssnar på en inre känsla. Känslan jag talar om tycks uppmärksamma mig när jag vandrar alltför långt ifrån stigen. Den stig som leder mig framåt och utvecklar min förmåga. För ni ska veta att det finns andra stigar också. Men dem vill jag inte ägna allt för stor tid och utrymme åt.
 
Min andre gyllene regel är att öva och att inte göra det svårare än vad det verkligen är. Inte alla gånger behöver jag göra mig en ny stig för att ta mig till ett mål. Ibland kan det vara skönt att helt enkelt bara följa den gamla, slingrande stigen. För vandringen längs samma stig kan helt plötsligt bjuda på oväntade överraskningar, som att jag snavar på en sten eller blir biten av en orm. 
 
Inspiration för mig kan vara allt ifrån färger, naturscenerier, böcker, tidningar till filmer och musik. Nödväntigtvis behöver det inte heller ha någon som helst koppling till bild och form. Inspiration är inspiration som inspiration.